dijous, 5 de maig del 2016

Coca de Llardons / Coca de Chicharrones



Bones de nou!

Us presento una coca de Llardons que vaig fer ja fa un temps! Bé, en vaig fer dues, una només de llardons i l'altre de llardons amb ratafia! 
És un dolç fàcil i ràpid de fer que no empelega ni atipa gaire i és ideal per qualsevol ocasió.
És molt ràpida i senzilleta de fer així que aquí us deixo la recepta i a veure si us animeu a provar-la!



Buenas de nuevo!

Os presento una coca de Chicharrones que hice ya hace un tiempo! Bueno, hice dos, una sólo de chicharrones y el otra de chicharrones con ratafía !
Es un dulce fácil y rápido de hacer que no empelega ni llena mucho y es ideal para cualquier ocasión.
Es muy rápida y sencillita de hacer así que aquí os dejo la receta y ver si os animáis a probarla !


Recepta / Receta

Ingredients / Ingredientes


- 2 masses de pasta de full rectangular / 2 massas de hojaldre rectangular
- 200g de llardons / 200g de chicharrones
- 70-80g de pinyons (quantitat al gust) / 70-80g de pinyones (cantidad al gusto)
- 1 ou batut per a pintar / 1 huevo batido para pintar
Sucre / azúcar
- 1 gotet de ratafia (opcional) / 1 vasito de ratafía (opcional)



  • Preescalfar el forn a 200º
  • Posem tots els llardons en una picadora i els piquem, que no arribin a esmicolar-se perquè la gràcia d'aquesta coca també és que es notin els llardons.
  • Estirarem una de les pastes de full que hem comprat sense retirar-li el paper vegetal que porten, amb un corró, amb una ampolla o got l'estirarem una mica més (no molt més, tampoc volem que ens quedi fina com el paper de fumar), i la reservarem.
  • Farem exactament el mateix amb la segona massa.
  • En una de les dues masses que hem estirat hi posarem els llardons repartint-los per tota la superfície.
  • Taparem la massa farcida de llardons amb l'altra massa i passarem el corró per sobre prement una miqueta (tampoc gaire) perquè quedin les dues masses integrades amb els llardons.
  • La tancarem pels costats i aixafarem les vores amb una forquilla.
  • Punxarem amb la forquilla tota la superfície per tal que la pasta de full no pugi i la pintarem amb l'ou batut.
  • Empolvorem amb sucre tota la superfície i posarem els pinyons per sobre.
  • Jo quan ja està a punt per posar-la al forn és el moment que li poso un raig de ratafia per sobre.
  • Coure entre 10-15 minuts controlant perquè és una coca que es fa molt ràpid i hem de vigilar que no se'ns cremi.


  • Precalentar el horno a 200º
  • Ponemos todos los chicharrones en una picadora y los picamos, que no lleguen a desmenuzarse mucho porque la gracia de esta torta también es que se noten los chicharrones.
  • Estiraremos una de las pastas de hojaldre que hemos comprado sin retirarle el papel vegetal que llevan, con un rodillo, con una botella o vaso la estiraremos un poco más (no mucho más, tampoco queremos que nos quede fina como el papel de fumar), y la reservaremos.
  • Haremos exactamente lo mismo con la segunda masa.
  • En una de las dos masas que hemos estirado pondremos los chicharrones repartiéndolos por toda la superficie.
  • Taparemos la masa rellena de chicharrones con la otra masa y pasaremos el rodillo por encima apretando un poquito (tampoco mucho) para que queden las dos masas integradas con los chicharrones.
  • La cerraremos por los lados y aplastaremos los bordes con un tenedor.
  • Pincharemos con el tenedor toda la superficie para que el hojaldre no suba y la pintaremos con el huevo batido.
  • Espolvoreamos con azúcar toda la superficie y pondremos los piñones por encima.
  • Yo cuando ya está listo para poner en el horno es el momento que le echo un chorro de ratafía por encima.
  • Cocer entre 10-15 minutos controlando porque es una torta que se hace muy rápido y tenemos que vigilar que no se nos queme.



Bé, ja teniu una coca ràpida i fàcil de fer que a part de tot això està boníssima!!!

A veure si us animeu a fer-la!!


Bueno, ya tenéis una coca rápida y fácil de hacer que aparte de todo esto está buenísima!!!

A ver si os animáis a hacerla!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada