dimecres, 8 de juny del 2016

Pastís fondant Barça / Pastel fondant Barça


Aquest pastís el vaig fer per l'aniversari del meu nebot Marc.
La base del pastís és un pa de pessic de xocolata, farcit de nutella i cobert de fondant que en aquest cas com és un gran seguidor del FC Barcelona vaig fer l'escut del Barça amb fondant.

 
Este pastel lo hice para el cumpleaños de mi sobrino Marc.
La base del pastel es un bizcocho de chocolate, relleno de nutella y cubierto de fondant que en este caso como es un gran seguidor del FC Barcelona hice el escudo del Barça con fondant.

Recepta pa de pessic xocolata / Receta bizcocho chocolate

Ingredients / Ingredientes


- 200ml d'oli d'oliva suau / 200ml de aceite de oliva suave
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla / 1 cucharadita de extracto de vainilla

- 170ml de llet / 170ml de leche

- 3 ous / 3 huevos

- 1 rovell d'ou / 1 yema de huevo

- 230g de farina de rebosteria / 230g de harina de reposteria

- 50g de cacau pur en pols (Valor) / 50g de cacao puro en polvo (Valor) 
- 2 culleradetes de llevat tipus royal / 2 cucharaditas de levadura tipo Royal

 
 
  • Preescalfem el forn a 180ºC.
  • En un bol i amb l'ajuda d'un colar tamisarem la farina, el cacau en pols i el llevat i ho reservarem.
  • En un got hi posarem la llet i l'extracte de vainilla i ho barrejarem bé amb l'ajuda d'una cullera.
  • En un bol hi posem l'oli i el sucre i amb la batedora de barilles barregem bé fins que ens quedi una mescla homogènia.
  • Sense parar de batre, anirem afegint els ous un per un i el rovell i ho barrejarem bé.
  • Un cop tenim una mescla homogènia, incorporarem la meitat de la barreja de farina, cacau i llevat i ho batrem bé. A velocitat baixa perquè la massa no ens agafi aire.
  • Un cop barrejada la meitat de la farina amb la barreja d'ous, oli i sucre i afegirem la llet amb l'extracte i seguirem barrejant bé.
  • Incorporarem l'altra part de farina que ens queda i ho batrem bé fins que quedi totalment homogeni.
  • Greixarem el motlle amb una mica de mantega.Per aquestes quantitats jo faig servir motlle de 20cm.
  • Aboquem la barreja al motlle i ho courem a 180º durant 45 min.
  • Un cop passat aquest temps obrirem el forn i punxarem el pa de pessic amb un ganivet o punxo i si surt net, ja estarà llest! Si no, ho deixarem una estona més.


  • Precalentamos el horno a 180ºC.
  • En un bol y con la ayuda de un colador tamizamos la harina, el cacao en polvo y la levadura y lo reservamos.
  • En un vaso pondremos la leche y el extracto de vainilla y lo mezclaremos bien con la ayuda de una cuchara.
  • En un bol ponemos el aceite y el azúcar y con la batidora de varillas mezclamos bien hasta que quede una mezcla homogénea.
  • Sin parar de batir, iremos añadiendo los huevos uno a uno y la yema y lo mezclaremos bien.
  • Una vez que tenemos una mezcla homogénea, incorporaremos la mitad de la mezcla de harina, cacao y levadura y lo batiremos bien. A velocidad baja para que la masa no nos coja aire.
  • Una vez mezclada la mitad de la harina con la mezcla de huevos, aceite y azúcar y añadimos la leche con el extracto y seguiremos mezclando bien.
  • Incorporaremos la otra parte de harina que nos queda y lo batiremos bien hasta que quede totalmente homogéneo.
  • Engrasaremos el molde con un poco de mantequilla. Por estas cantidades yo uso molde de 20cm.
  • Verter la mezcla en el molde y cocer a 180º durante 45min.
  • Una vez pasado este tiempo abriremos el horno y pincharemos el bizcocho con un cuchillo o pincho y si sale limpio, ya estará listo! Si no, lo dejaremos un rato más.





 

Aquest pastís com era per una festa d'aniversari per nens i era dels primers que feia, per anar sobre segur el vaig farcir de Nutella! I com no els nens (i no tant nens) i la nutella son súper amics els hi va encantar!
La cobertura els com els altres pastissos de fondant que ja he explicat, és anar modelant el fondant com volem.

Espero que us hagi agradat!





Este pastel como era para una fiesta de cumpleaños para niños y era de los primeros que hacía, para ir sobre seguro lo rellené de Nutella ! Y como no los niños ( y no tan niños ) y la nutella son súper amigos les encantó!
La cobertura los como los otros pasteles de fondant que ya he explicado, es ir modelando el fondant como queremos.

Espero que os haya gustado !


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada