dijous, 28 d’abril del 2016

Galetes de mantega decorades amb paper de sucre / Galletas de mantequilla decoradas con papel de azúcar




Aquestes galetes les vaig fer amb l'escut de la penya Barcelonista i l'escut de Xerallo perquè anàvem a passar el cap de setmana.
Xerallo és el poble on jo estiuejo des de molt petita i el que jo considero que és el meu paradís.

Són galetes de mantega decorades amb paper de sucre que l'enganxat amb una glasa real en aquest cas de color blanc.


Estas galletas las hice con el escudo de la peña Barcelonista y el escudo de Xerallo porque íbamos a pasar el fin de semana.
Xerallo es el pueblo donde yo veraneo desde muy pequeña y lo que yo considero que es mi paraíso.
Son galletas de mantequilla decoradas con papel de azúcar que el pegado con una glasa real en este caso de color blanco.


Recepta 45 galetes / Receta 45 galletas


Ingredients / Ingredientes


- 250g de mantega sense sal a temperatura ambient / 250g matequilla sin sal a temperatura ambiente

- 125g  sucre glass / 125g azúcar glass
- 1 ou a temperatura ambient / 1 huevo a temperatura ambiente
- 500g de farina / 500g de harina
- 2 culleradetes d'extracte de vainilla / 2 cucharaditas d'extracto de vainilla
- 1 polsim de sal / 1 pizca de sal


  • Amb la batedora de barilles batrem a velocitat mitjana-baixa la mantega fins que quedi com una pomada.
  • Sense parar de batre anem afegint el sucre glass a poc a poc fins que el tinguem tot integrat a la mantega.
  • En un bol a part, batrem l'ou i l'incorporarem a la barreja de mantega i sucre i ho batrem tot a velocitat mitjana-baixa fins que quedi tot ben integrat.
  • Seguidament afegirem l'extracte de vainilla i la sal i ho batrem tot fins que ens quedi una barreja totalment homogènia.
  • En un bol a part tamisarem la farina.
  • A velocitat mitjana-baixa anirem afegint la farina cullerada a cullerada i arribarà un moment que la batedora de barilles anirà molt forçada, aquest és el moment per parar la batedora i seguir el mateix procediment però pastant amb les mans fins que quedi tot ben barrejat.
  • Un cop ja tenim la massa acabada, fer una bola i dividir-la en 4 trossos.
  • Posar cada tros entre 2 papers de forn i estirar-la amb l'ajuda d'un corró fins a tenir un gruix d'uns 0,5 cm.
  • Un cop estirada la posem a la nevera un mínim de 3 hores, jo aconsello deixar-la d'un dia per l'altre.
  • Quan la traguem de la nevera preescalfar el forn a 180°.
  • Tallar la massa amb els talladors que vulguem i col·locar els trossos tallats en una safata de forn damunt d'un paper de forn amb més o menys 2 cm entre tros i tros i coure durant uns 10-13 min, fins que veiem que agafen un color doradet.
  • Quan les retirem del forn deixar refredar abans de treure-les de la safata perquè es podrien trencar.


  • Con la batidora de varillas batiremos a velocidad media-baja la mantequilla hasta que quede como una pomada.
  • Sin parar de batir vamos añadiendo el azúcar glass poco a poco hasta que lo tengamos todo integrado en la mantequilla.
  • En un bol aparte, batiremos el huevo y lo incorporaremos a la mezcla de mantequilla y azúcar y lo batiremos todo a velocidad media-baja hasta que quede todo bien integrado.
  • Seguidamente añadiremos el extracto de vainilla y la sal y lo batiremos todo hasta que quede una mezcla totalmente homogénea.
  • En un bol aparte tamizar la harina.
  • A velocidad media-baja iremos añadiendo la harina cucharada a cucharada y llegará un momento en que la batidora de varillas irá muy forzada, este es el momento para parar la batidora y seguir el mismo procedimiento pero amasando con las manos hasta que quede todo bien mezclado.
  • Una vez ya tenemos la masa terminada, hacer una bola y dividirla en 4 trozos.
  • Poner cada trozo entre 2 papeles de horno y estirarla con la ayuda de un rodillo hasta tener un grosor de unos 0,5 cm.
  • Una vez estirada la ponemos en la nevera un mínimo de 3 horas, yo aconsejo dejarla de un día para otro.
  • Cuando la saquemos de la nevera precalentar el horno a 180 °.
  • Cortar la masa con los cortadores que queramos y colocar los trozos cortados en una bandeja de horno sobre un papel de horno con más o menos 2 cm entre trozo y trozo y cocer durante unos 10-13 min, hasta que veamos que cogen un color doradita.
  • Cuando las retiramos del horno dejar enfriar antes de sacarlas de la bandeja para que se podrían romper.


Per fer el dibuix en paper de sucre hi ha moltes pastisseries que tu els hi portes la imatge o un word de com ho vols en un pen i ells t'ho imprimeixen.

La veritat és que és una mica car, però el resultat moltes vegades compensa.
El truc està a aprofitar al màxim la fulla, per exemple jo quan vaig fer aquestes galetes vaig fer un word on en cada pàgina hi cabien 15 cercles de 5 cm de diàmetre.

Para hacer el dibujo en papel de azúcar hay muchas pastelerías que tú les llevas la imagen o un word de cómo lo quieres en un pen y ellos te lo imprimen .
La verdad es que es un poco caro , pero el resultado muchas veces compensa.
El truco está en aprovechar al máximo la hoja, por ejemplo yo cuando hice estas galletas hice un word donde en cada página cabían 15 círculos de 5 cm de diámetro.


Glassa Reial / Glasa Real



Ingredients / Ingredientes



- 80g de clares d'ou pasteuritzades (2 clares d'ou grans) / 80g de clara de huevo yo utilizo pasteurizada (2 claras de huevos grandes)
- 400g de sucre glass / 400g de azúcar glass
- 1 culleradeta de cafè de suc de llimona / 1 cucharadita de café de zumo de limón


Batrem amb batedora de barilles les clares sense que s'arribin a muntar, que sigui tota una espuma blanca però que no estiguin muntades.
Afegirem la culleradeta de suc de llimona i batrem una mica perquè és barregi bé.
Anirem afegint cullerada a cullerada tot el sucre glass, al final veurem que ens queda una pasta força consistent. Ja tindrem feta la glassa reial per perfilar.
En cas que la vulguem tenyir d'algun color ara és el moment d'afegir el colorant en pasta (sempre ha de ser en pasta) i remenarem fins que el color quedi homogeni.
Ja la podrem posar dintre una màniga pastissera i en aquest cas jo he fet servir la boquilla núm. 3 de Wilton per perfilar les galetes i fixar el paper de sucre.

Espero que us agradin!



Batiremos con batidora de varillas las claras sin que se lleguen a montar, que sea toda una espuma blanca pero que no estén montadas .
Añadiremos la cucharadita de jugo de limón y batiremos un poco porque es mezcle bien.
Iremos añadiendo cucharada a cucharada todo el azúcar glass , al final veremos que nos queda una pasta bastante consistente. Ya tendremos hecha la glasa real para perfilar .
En caso de que la queramos teñir de algún color ahora es el momento de añadir el colorante en pasta ( siempre debe ser en pasta) y removeremos hasta que el color quede homogéneo.
Ya la podremos poner dentro una manga pastelera y en este caso yo he usado la boquilla núm. 3 de Wilton para perfilar las galletas y fijar el papel de azúcar.

Espero que os gusten!

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